pondělí 25. března 2013

Březnové nákupy

Vzhledem k tomu, že jsme to dotáhli dál, než na druhý příspěvek, ráda se s vámi podělím o svůj nákupní košík za měsíc březen. 
Přiznám se, nikdy jsem nebyla oddaná tolik kosmetice, jako v poslední době. Na prvním místě u mě bylo vždy oblečení.  Problém nastal, když do města přišla zima a můj obličej už nesnesl jen tak něco. Už nestačilo se jen večer odlíčit odličovacími ubrousky s přídomkem sensitive, protože mé citlivé oči trpěly. Musela jsem se tedy poohlédnout po něčem jiném. A hlavně bylo na čase o ten svůj ksichtík víc dbát. A nejen o něj, i vlasy dostaly v mrazech pěkně zabrat. Zapátrala jsem a vyhlédla jsem si nějaké konkrétní přípravky, které vyzkouším a některé mi prostě jen padly do oka. A jaké to byly konkrétně?




















Pod číslem 1. se ukrývají Nivea baby sensitive čistící ubrousky. V balení je jich 63 ks a jsou jedním slovem - úchvatné. Existují i menší varianty. Jsou z přírodní bavlny, bez alkoholu a parabenů. Je jich několik druhů,  já jsem ze svých smutných důvodů musela sáhnout po variantě sensitive bez jakékoli parfemace. Jsou dokonale přizpůsobeny novorozencům, takže i mě naprosto vyhovují. Nosím je všude sebou, ačkoliv v kabelce zabírají podstatné místo. Pro mě jedno z překvapení měsíce. 

2. produktem zakoupeným v březnu je tonikum značky Lirene, konkrétně pro pleť s "dilated capillaries" = rozšířenými žilkami na obličeji. Na tento fakt mě upozornila moje kosmetička, čímž mi zatrhla jakýkoli scrubový peeling a doporučila enzymatický. (o něm později). Tento produkt jsem zatím nevyzkoušela, zkušenost mám pouze s hydratačním tonikem bez alkoholu v modré barvě, a ačkoli je to nějaká doba, fakt, že jsem ho bez jakékoli újmy vypotřebovala celý, svědčí o všem. S čím mám však poměrně nedávnou zkušenost je číslo 3. Odličovací mléko na tvář a oči taktéž od Lirene. Poslední dva zmíněné produkty jsem ulovila v Rossmannu ve slevě, tak jsem se rozhodla nejdřív spotřebovat ten starý odličovač, kterého už bylo po málu. Jaké bylo moje překvapení, když jsem ho použila naposled a štípalo mě v očích, pro které je určený. Musím jen doufat, že je to tím, že v tomhle mrazu si moje pokožka nerozumí skoro s ničím. 

Nedávno na trh vyšla novinka od Schwarzkopfu, barva na vlasy ve formě masky. (4.) Ulovila jsem ji hned za zaváděcí cenu, a budu doufat, že z ní nechytím žádnou vyrážku.-  Domácí barvení vyznávám jen pouze jako přechod mezi návštěvami u kadeřnice, protože chodit každý měsíc na barvu, asi bych se nedoplatila. 

5. a 6. jsem si musela okamžitě pořídit po přečtení několika oslavujících recenzí., a tenhle zázrak bez silikonů opravdu funguje. Navíc ani nepění tolik, jako některé šampony, se kterými mám zkušenost. Tady můžu jen říct, že za málo peněz, hodně muziky!

Za 7. můžete vidět od značky Nivea dětský mycí gel. Hodně jsem si v poslední době oblíbila dětské produkty, protože jsou velmi šetrné a má citlivá pleť je dobře snáší. A tenhle gel je opravdu jedním z mála, které moje pleť vydrží bez jakéhokoli štípání. Tento hypoalergenní gel navíc obsahuje organické a bambucké máslo a omega 6-mastné kyseliny a slibuje ochranu před vysoušením. A svého slibu dostál! Úlovek měsíce v drogerii DM, ve slevě za 79,90.

Pod 8. se skrývá malý zázrak. Na tenhle krémík jsem narazila při své první návštěvě obchůdku Ziajy v centru Prahy, v Růžové ulici. Byl ve výprodeji a tudíž jsem se rozhodla ho vyzkoušet. A rozhodně to nebyly vyhozené peníze! Tento krém slibuje ochranu před UVA a UVB záření, je tedy vhodný jak na léto, jak zimu. Ochranný faktor nemá zrovna vysoký, hlavní je, že si s mojí pletí rozumí!

I 9. a 10. (a 13.) má na svědomí Ziaja. Přiznám se, že jsem na tuhle značku slyšela samou chválu, a matně si ještě pamatuji, jak jí prodávali u nás v Rossmannu. Škoda, že z pultů již vymizela, co je ale hlavní, že obchůdek v Růžové je v bezprostřední blízkosti hlavního vlakového nádraží v Praze, takže ho můžu před cestou domů kdykoliv navštívit. Při mém prvním nákupu mě nejvíce zaujal krém na ruce s kozím mlékem, paní prodavačky mi samy tuto řadu doporučily a mě nadchla hlavně jeho vůně. Příště si koupím i denní a noční krém, protože je to opravdu vzpruha pro suché ruce. Ulga je zase enzymatický peeling, pro který jsem si šla cíleně. (Stojí kolem 89,-) Je pro citlivou pleť a skutečně mi vyhovuje, jupí! Pleť mám po něm nádherně vyčištěnou, a hlavně zbavenou od šupinek z mých suchých míst na obličejích. Co víc si přát. Ve výprodeji jsem sehnala i intimní gel s příchutí melounu, takže jsem za tu cenu neodolala ani jemu! Už se těším až do obchůdku zavítám i příště, a jsem zvědavá jakou akci si připraví na duben. (Teď v březnu je to 20% sleva na šampony.)

11. je termoochranný sprej od Pantene pro normální-husté vlasy. Zakoupen ve slevě opět na základě kladných recenzí. Zatím s ním zkušenost nemám, protože takovýchto přípravků mám doma mraky, tak je nejdřív všechny spotřebuji a dám šanci tomuhle krasavci ve spreji. 

12. je balzám na vlasy sice jen v malém, cestovním balení, které jsem potřebovala sebou na cesty, už teď ale uvažuji o koupi celé řady v plném balení. Balea Oil repair mým vlasům opravdu lahodí. 

Noční sérum na řasy a řasenku pro větší růst řas (14. a 15.) se mi podařilo ulovit v jednom z posledních vánočních balíčků od Dermacolu, a navíc za cenu samotného séra. 

Posledním, 16. březnovým produktem jsou kapsle s obsahem křemeliny a zinku pro zdravější pokožku, nehty a vlasy. Kapsle jsou z mé oblíbené řady Das Gesunde plus, zakoupeno v drogerii Dm. Toto mega balení (175 kapslí) Vás vyjde na něco kolem stovky a vydrží dva měsíce!

Máte konkrétně s některými výrobky z toho článku pozitivní nebo naopak negativní zkušenost? Budu ráda, když se o ně se mnou podělíte.

Carrie 

2 komentáře:

Děkuji za Vaše milé příspěvky a komentáře. Čtu opravdu všechny a pokud je to v mých silách, snažím se hned na všechny Vaše vzkazy a dotazy odpovědět.