sobota 18. května 2013

The Great Gatsby


Tento týden vyšla v českých kinech dlouho očekávaná novinka - film Velký Gatsby, který jsem si nemohla nechat ujít! Jsem plná dojmů, o které bych se s Vámi ráda podělila.

Hlavní roli velkého Jaye Gatsbyho ztvárnil Leonardo DiCaprio, skvěle doplněný vypravěčem, Nickem Carrawayem v podání Tobeyho Maguira, a krásnou Daisy, kterou hraje Carey Mulligan. 
Film vznikl podle předlohy slavného amerického autora, představitele Ztracené generace Francise Scotta Fitzgeralda Velký Gatsby, který byl napsán v roce 1925. Doba, ve které román vznikl, odráží obraz tehdejší americké společnosti v meziválečném období 20. let.



Neprozradím Vám obsah filmu, nýbrž bych vám ho doporučila hned z několika důvodů!

1. Pokud patříte mezi fanoušky úžasného Leonarda DiCapria, který hrát prostě umí a myslíte si, že si toho Oscara zatraceně zaslouží!
2. Pokud milujete filmy z 20./30. let, doplněné o úžasné dobové kostýmy,
3. Pokud se vyžíváte ve filmech, které skýtají zápletku s milostnou tématikou (o kterou ve filmu opravdu není nouze!)
4. Pokud chcete, aby jste během filmu několikrát pocítili husí kůži!
5. Pokud jste zatíženi na dokonalý filmový soundtrack.

A to je jen malý výčet důvodů,proč byste si Velkého Gatsbyho rozhodně neměli nechat ujít.

Co bych ale ráda vypíchla je opravdu naprosto dechberoucí soundtrack, který mi chvílemi způsoboval až nárazovou zástavu srdce a husí kůži. Melodie singlu Young and Beautiful od Lany del Rey vás provází celým filmem v nejrůznějších podobách. Hned za Lanou se řadí úžasná Love is Blindness, kterou po irských U2 přezpíval Jack White, z bývalých The White Stripes. Do třetice bych ráda zmínila trio The xx se svou Together, kteří měli ve čtvrtek koncert v pražské Lucerně. Na soundtracku se však podílela i taková jména jako Jay-Z, Beyonce, Florence + the Machine, Emeli Sande, Sia, Gotye, André 3000 z Outkastu a další.


Menší ochutnávka:








Přeji Vám nádhernou podívanou!

Carrie

7 komentářů:

  1. chystame sa nan na dalsi tyzden s kolegami, tak dufam, ze nesklame :)

    www.perlaoreneta.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  2. Taky se na něj chystám, už se nemůžu dočkat :)

    www.christinewait.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadá to dobre. :)
    Máš skvelý blog od teraz ta odoberám dúfam, že si pozrieš môj blog a ak sa ti bude páčiť začneš ho odoberať. :) http://my-secrets-and-dreams.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  4. mne sa to moc pacilo,len mi prislo luto Gatsbyho :(

    Inak pozyvam na narodeninovu giveaway o GUCCI RUSH 75ml, tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2013/10/najlepsia-giveaway-ever.html

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše milé příspěvky a komentáře. Čtu opravdu všechny a pokud je to v mých silách, snažím se hned na všechny Vaše vzkazy a dotazy odpovědět.