neděle 5. května 2013

tag "Poznej mě blíž"

Každý den mám pocit, jako bych žila ve špatném snu. Dělám věci, které mě nebaví na úkor těch, které by mě bavily. Ale zkrátka přes nepříjemné povinnosti na ně nezbývá čas. Je tolik věcí, které bych se chtěla naučit! Tolik zemí, které bych chtěla procestovat a poznávat. Chtěla bych fotit přírodu a chtěla bych fotit lidi. Chtěla bych si najít svou vysněnou práci - pracovat v oblasti reklamy, marketingu a PR. Namísto toho, abych trávila svůj volný čas někde venku, s přáteli, nebo si uskutečnila svůj sen, musím prosedět nejkrásnější dva měsíce v roce doma na zadku, s materiály k učení. Pro ty, kdo se v tom poznávají lituji, a pro ty kdo ne...tak vám prozradím, že tak za mě mluví obvyklá deprese před zkouškovým obdobím. Upřímně se těším, až toto vše bude za mnou, a užiji si skvělé léto, a poslední měsíc svých posledních -náctin, a začínajících -cet! Padá na mě mírná melancholie, když si pomyslím, jak ten čas ale letí! 

A protože si myslím, že o mě toho zatím ještě moc nevíte, zatímco jsem vám odhalila něco ze svého nitra, rozhodla jsem se toto malé povídání doplnit o tag Poznej mě blíž, který se v posledních pár týdnech rozšířil na několika blozích, které ráda sleduji. Doufám, že vám to pomůže v tom, udělat si o mě malý obrázek, a poznat mě zase o kousek blíž. Pokud se rozhodnete podílet na tomto blogerském řetězci, nechte mi v komentářích odkaz, a nechte zase poznávat mě vás  :-) Otázky jsem si vypůjčila od Nicolette.




Jsou tvé vlasy od přírody rovné nebo vlnité? 
Mám od přírody rovné vlasy. Dost jsem je ale potrápila, když jsem si je začala v pubertě žehlit, to se pak začaly vlnit samy od sebe. Jednoho dne jsem žehličku schovala a začala jsem se o vlasy víc starat. Dnes už je mám zase rovné a žehličku již nepotřebuji.

Barvíš si vlasy, a jak často chodíš ke kadeřníkovi?
Ano, barvím si vlasy. Střídavě sama a střídavě si je nechávám barvit u kadeřnice. Původně jsem byla špinavě blond, ale již od útlého věku jsem s vlasy experimentovala. Nejprve jsem si je zesvětlovala melíry, nakonec jsem se ale rozhodla pro hnědou. Zprvu  jsem nemohla vychytat tu správnou barvu, tak jsem kolikrát měla i černou hřívu, díky níž jsem prý vypadala starší, ale teď zpětně to bylo na mě poněkud "tvrdé". Dnes chodím pravidelně jednou za dva - tři měsíce ke kadeřnici, ať už na střih, či barvu a pokud mám čas a chuť a nechce se mi zrovna utrácet za kadeřníka, obarví mě mamka doma, za ta léta již vychytanou barvou. Už se mi nestává, že je ze mě díky "čokoládové" zrzka :-)

Nosíš ten samý účes každý den, nebo si s vlasy vyhraješ?
Jelikož jsem naprostý anti-talent, který si se svými vlasy moc nevyhraje, většinou nosím vlasy do školy a do společnosti rozpuštěné a doma je mám stažené do culíku, nebo v ledabylém drdolu. 

Děláš si svou vlastní manikúru a pedikúru, nebo chodíš do salonů?
Nikdy jsem neměla hezké nehty, jako malá jsem si je kousala a pak už se mi jen lámaly a třepily. Chodívala jsem si proto dělat gelové nehty, které jsem měla asi 4 roky. Poslední rok mám nehty svoje a beru vitamíny, abych je dala zase do pořádku. Na pedikůře jsem byla všeho všudy tak jednou, ale určitě ne naposledy!

Jak často měníš laky na nehtech?
Za poslední rok, co jsem se zbavila gelovek, jsem si nakoupila spousty laků, žádný ale nepředčil mou oblíbenou rudou. Navíc na mých krátkých nehtech žádný jiný lak nevypadal tak hezky a upraveně, až jsem nakonec lakování vzdala úplně. Od té doby co jsem objevila kouzlo topcoatu lakuji pořád, a pokaždé jinou barvou! A moje sbírka laků se pomalu rozrůstá :-)

Lakuješ si nehty u nohou jen v létě, nebo i v zimě?
V zimě nehty u nohou spíše zanedbávám, i když si je občas nalakuji. Přece jen na nějakém plese to vypadá v lodičkách lépe. V létě už jim věnuji více péče, není nic hezčího než mít pěkné upravené nehty do otevřených bot.  

Jak dlouho ti ráno trvá než se nalíčíš?
Většinou si ráno ráda přispím, tak obvykle nestíhám a při líčení spěchám, takže do 20 minut bývám nalíčená.

Líčíš první oči nebo používáš make-up?
Nejprve použiji krém, make-up a pudr a až úplně na konec líčím oči.

Sbíráš make-up, nebo kupuješ jen to, co potřebuješ?
Poslední dobou jsem začala být ohledně kosmetiky více důsledná, takže kupuji už jen to, co potřebuji, ale snažím se spotřebovávat zásoby, které mám ještě z dob, kdy jsem make-up kupovala bez rozmyšlení :-)

Jak často nosíš umělé řasy?
Tak umělé řasy jsem ještě nezkoušela, nicméně musím říct, že se mi líbí při nějakém focení, oči jsou pak krásně výrazné. Určitě bych se tomu nebránila.

Líčíš se každý den?
Většinou ano, kromě víkendu, kdy jsem doma. (nebo jako právě teď, kdy jsem nemocná) Pokud bývám s přítelem, tak se samozřejmě líčím i o víkendech, abych se mu líbila, ale i tak to líčení docela flákám :)

Líčíš se i v případě, kdy jsi celý den doma s rodinou?
Nelíčím, jsem ráda za příležitost, kdy můžu nechat pleť oddechnout. 

Vyšla bys někdy z domu bez make-upu?
Občas jsem až vrcholně líná si na obličej něco patlat, takže většinou přejedu obličej jen lehce pudrem, a jsem schopná tak vyrazit třeba do krámu. 

Kolik drahých výrobků vlastníš? 
Nemohu říct, že bych vlastnila nějaké drahé výrobky. Sice vlastním ze zdravotních důvodů některou dekorativku nebo některé krémy dražšího rázu, ale rozhodně spíše vyhledávám levnější alternativy. 

Plánuješ si denně oblečení?
Věřím, že kdybych si ho plánovala, ušetřila bych si tím po ránu spoustu času. Ale ne, neplánuji, protože stejně své rozhodnutí ráno ještě několikrát přehodnotím a beru v potaz ještě počasí ten den.

Jak často střídáš kabelky?
Často, na každou příležitost potřebuji jinou, do školy potřebuji přinejmenším aby se mi do kabelky vešel notebook, aniž bych ji přitom hned zničila, na cesty již nějaké větší zavazadlo, a když jdu jen tak ven, tak si vystačím s menší kabelkou, hlavně aby se do ní vešlo to nejnutnější.

Kdy vstáváš a v kolik chodíš spát?
Tenhle semestr mi škola začíná docela pozdě, takže si ráno i přispím většinou do těch 8-9 hodin, o víkendu jsem schopná vstávat klidně až v 11, nebo nevylézám z postele celý den! A chodím spát spíše pozdě, ne dřív než v 11 a obvykle kolem té 12-1. Mám pocit, že pořád toho musím hodně udělat a hodně stihnout a vzhledem k tomu, že často všechno nechávám na poslední chvíli, tak mi ani nic jiného nezbývá.

Jak často/kdy cvičíš?
Ještě před rokem jsem pravidelně sportovala - hrála jsem squash, chodila jsem na Zumbu a navštěvovala fitko. Od nástupu na VŠ jsem zlenivěla a chuť k sportu jsem znovuobjevila teprve až před měsícem, kdy jsem se rozhodla skoncovat s nezdravým životním stylem a zatočit s kily navíc, které jsem nabrala díky nepravidelnému stravování a fast-foody, které na mě číhali na každém rohu. Necvičím zatím sice ještě tak pravidelně, jak bych si přála, ale oblíbila jsem si Jilian a její 30 day shred, tak vám o tom někdy napíšu :-)  

Pravák/levák?
Jsem pravák, ale závidím všem levákům - vždy se říkalo, že jsou mnohem chytřejší!

Jak jsi vysoká?
Měřím pouhých 160 cm, tolik bych si přála mít aspoň o 5 cm víc!

Kolika mluvíš jazyky?
Kromě češtiny mluvím plynule anglicky, pasivně  rusky, a několik let jsem se učila i němčinu, kterou ale bytostně nesnáším. Příští rok chci začít na VŠ se španělštinou. Cizí jazyky mě vždy fascinovaly :)

Kolik máš zvířat?
Kromě andulky Barneyho žádné. Dříve jsme měli kocoura Maxe a teď se u nás doma rozhoduje o koupi pejska, kterého si přeji už od mala!

Jak často se zdržuješ na blogu?
Často. Skoro pořád. Ne tak intenzivně, jak bych si přála, ale velmi ráda sleduji ostatní blogy a inspiruji se. 

Čteš komentáře na blogu?
Čtu všechny komentáře, a pokud mohu, tak na všechny odpovídám. Moc si vážím každého čtenáře, protože je to pro mě ohromná radost, když se tu někdo pozastaví, počte si, a případně něco okomentuje. Občas čtu i komentáře u ostatních, ráda si přečtu, jaký mají lidé na danou věc názor, nebo jaké mají další tipy a nápady. Výslovně nesnáším urážky otravných anonymů, obdivuji blogerky, které se s nimi musejí vypořádávat častěji než obvykle, a mají s nimi železnou trpělivost. 

Vedeš si záznamy o produktech, které chceš vyzkoušet?
Ano! Mám takový sešítek, kde mám přesně napsáno co chci vyzkoušet, kolik to stojí, a na co se to používá. Občas to vytáhnu v drogerii, a lidé na mě koukají jako blázen. Musím říct, že mi to ušetřilo takovéto nepromyšlené nakupování hloupostí, teď už aspoň vím, co přesně potřebuji.

Jak jsi přišla na název svého blogu?
To je takový dlouhý příběh. První dětská láska mého mladšího bratra se jmenovala Kerri. Hrozně se mi to jméno líbilo, a navíc jsem dlouho nemohla přijít na to, jakou bych používala univerzální přezdívku na všech serverech, když jsem se jednou dostala k variantě tohoto jména - Carrie - které je velmi podobné mému příjmení a tak už několik let používám tento nickname. V názvu blogu jsem toužila po spojení dvou slov začínající na stejné písmeno - pomohla jsem si názvem svého oblíbeného filmu - Confessions of a Shopaholic - (sama si občas připadám jako menší shopaholic) - a tak jsem se rozhodla pro Carriiny přiznání. Zatím to na přiznání, se kterými se teď roztrhl pytel moc nevypadá, viďte? :)


Doufám, že se vám líbila možnost mě tímto způsobem blíže poznat a jedině uvítám, pokud na mě budete mít nějaké další otázky. 

Carrie 

11 komentářů:

  1. mě ty gelové nehty přijdou hrozně ošklivé, je to takové nepřirozené

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, to může být pravda, i nemusí :) Některé vypadají hrozně kýčovitě, a u některých ani nejde poznat, že to jsou gelové nehty. Už mě bohužel gelovky byly nevyhnutelné, vzhledem jak nepěkné jsem měla nehty svoje :(

      Vymazat
  2. gelovky jsem nosila asi rok, potom co jsem měla své vlastní nehty roztřepené, měla jsem díky bohu šikovnou slečnu co mi dělala přirozenou francii :) jsem ráda že dnes mám zpátky kvalitní neokousané nehty :))
    jinak já se teda ani ráno do školy nelíčím :D stávám tak abych stihla dojet přesně na hodinu :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to ti závidím, já je pořád dávám dohromady a třepí se stejně :/ Tyjo, já bych asi oželela jen oči, i když je mám dost nevýrazné, ale bez jakýhokoli nánosu něčeho na samotnou pleť prostě nemůžu! :D Mít hezkou pleť, tak bych moc ráda, ale ten můj ekzém prostě ... :D

      Vymazat
  3. takové články mě hrozně baví! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Mám to úplně stejně. Chtěla bych toho stihnout hrozně moc, ale čas :/ Jinak...na výšklu si nestěžuj. Já mám dokonce jen 156 cm :D A tag se mi moc líbil, ráda poznávám jednotlivé blogerky blíže!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jee, tak ale co je malý, to je hezký, musíme to brát pozitivně :D A doufám, že taky něco podobného chystáš, ráda si počtu :)

      Vymazat
  5. Co se týče začátku článku tak mi úplně mluvíš z duše :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Pekné odpovede :) Ja som si ho tiež robila :)

    + Pozývam Ťa k sebe na giveaway ! :) ↓
    http://blog-de-la-licorne.blogspot.sk/2013/05/giveaway-with-oasap.html

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše milé příspěvky a komentáře. Čtu opravdu všechny a pokud je to v mých silách, snažím se hned na všechny Vaše vzkazy a dotazy odpovědět.